martes, 21 de enero de 2014

Projecte: Presentació del projecte i resultat final

Avui hem presentat el nostre projecte davant tota la classe i, al mateix temps hem pogut admirar els projectes de les nostres companyes.
Des del principi teníem clar que volíem exposar tot el material que havíem emprat per fer l'obra, ja que al ser una obra de teatre negre, no te res que veure com es veuen els objectes a la llum natural que amb la llum negra emprada en aquest tipus de teatre. Amb les presses de preparar-ho tot se’ns ha oblidat per complet fer una fotografia del nostre muntatge, una llàstima no poder penjar cap foto per aquí. 
A continuació volem compartir amb vosaltres el resultat final del nostre teatre negre i fer una mica de reflexió sobre el procés d'investigació i creatiu que hem dut a  terme durant aquests mesos. 




Fent una critica constructiva, som totalment conscients de que ens ha faltat temps per acabar de polir molts petits detalls que haguessin millorat considerablement el resultat final de l’obra. Hi ha hagut molt poc temps per l’assaig-error. Entre les classes teòriques, decidir l’argument del projecte, i començar a ajuntar tots els recursos visuals, auditius i crear l’atrezzo hem perdut molt de temps. Aquesta petita falta de planificació ens ha fet arribar a les festes de Nadal amb tot el material quasi a punt: teníem el so ( que tanmateix desprès hem hagut de tornar a repetir), teníem els personatges fets ( medusa, pop, peixos, tauró…) i teníem part de l’atrezzo acabat ( ones, paper negre, etc.). Només ens faltava començar a gravar, però ens faltava una cosa molt important: la llum negra. No va ser fàcil trobar-ne una que ens dones la llum que necessitàvem, ja que la nostra habitació on faríem l’obra, era bastant reduïda. Finalment varem començar a gravar i aquí es on varen aparèixer els primers problemes; quan varem descobrir que molta part de l’atrezzo no es feia visible amb la llum negra. Era massa tard perquè no teníem temps per tornar a refer els personatges que no es veien. Així doncs, havíem d’adaptar l’obra al material que teníem. El fet de només ser 3 persones feia més difícil executar l’obra, ens faltaven mans!!

D’altra banda varem descobrir que era millor gravar l’obra sense so i desprès afegir-li la pista musical al vídeo. Això va suposar una nova adaptació  que va requerir retocar la pista sonora que ja teníem editada amb l’Audacity. Per acabar varem tenir problemes amb l’edició del vídeo; mai n’haviem editat un i era la primera vegada que empràvem el programa IMOVE de Mac, hem hagut de venir unes quantes vegades a la Uib a l’aula dels Mac per veure si aconseguíem separar el so ambient del vídeo i que només es sentís la pista musical. Al final ens hem rendit perquè no hi havia manera.
Tot això no justifica els errors comesos, més be, el que volem es fer una mica de reflexió d’aquells aspectes negatius i, per tant, millorables del nostre projecte. Per així, poder prendre nota per a la següent ocasió. En conclusió ens ha semblat un projecte entretingut i per a nosaltres innovador, ja que dues de nosaltres no havien sentit mai parlar del teatre negre. El fet de dur a terme tot el procés creatiu i executar l’obra, ens a permès experimentar i vivència el teatre negre per nosaltres mateixes, i així estar més preparades per si un dia, com a futures mestres, decidim fer-ho amb els infants. Hem après moltes coses i tot i no obtenir un resultat perfecte, volem posar l’èmfasi en  aquest aprenentatge que hem anat adquirint durant el procés.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Contribuyentes