lunes, 20 de enero de 2014

Projecte: Elaboració dels sons o ambient músical de l'obra de teatre negre


En aquesta entrada volem explicar el procés creatiu que varem dur a terme per elaborar la música o ambient sonor de la nostra obra de teatre negre.  Primer de tot, varem elaborar una mica el guio i les escenes que volíem representar teatralment, i decidirem quins sorolls necessitàvem per contar la nostra historia. Desprès, varem estar cercant per internet i en bancs de sons aquells sons que més s’acostaven a la idea que teniem. Un dia ens vam reunir tot el grup i varem començar a muntar tots els sons amb el programa  Audacity, creant una pista de so que seria la que empraríem durant el teatre negre. Aquesta primera pista es la següent:





DESCRIPCIÓ DE LA PISTA SONORA
Teníem clar que volíem començar amb una so suau, però que, al mateix temps, sorprengués  a l’espectador  i li fes enfocar l’atenció cap a l’obra de teatre, creant un clima d’intriga i expectació. Per això varem decidir començar amb unes braçades d’ algú nedant dins la mar, com si fos el propi espectador el que neda dins l’obra teatral.
Desprès apareixen els sons d’un mar en calma,les ones, les gavines… fins que les gavines marxen, la música canvia i van apareixent diferents animals marins. Per aquest moment  escollirem sons de bombolles, xapoteg, etc, intentant adequar el so a les característiques de cada animal.
Finalment, volíem recrear el so d’una tormenta, en aquest moment es quan apareix, primer la pluja, i desprès pluja i onades més intenses, amb vent, trons… finalment el so de la tormenta va desapareixent per tornar a un mar en calma.


MODIFICACIÓNS I ADAPTACIONS A LA OBRA TEATRAL
Cal dir que aquesta primera versió la férem a ull, calculant que l’obra duraria uns 10 minuts. Desprès, quan férem els assajos, varem descobrir dues coses:  Primer que 10 minuts per una obra sense diàleg i amb el guió que teníem pensat, era massa llarg i segon, que s’escoltaria millor el so si primer gravàvem l’obra i desprès li afegíem el so. Perquè sinó, s’escoltava si parlàvem o fèiem renou.
Quan varem tenir la gravació en vídeo de teatre negre, varem tornar a reunir-nos i reformularem la primera pista de so que havíem creat, per fer-ne una adaptada a l’obra teatral. Aquesta nova pista dura quasi 5 minuts i el resultat es el següent :

https://soundcloud.com/neus-pons/nuevo-teatro



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Contribuyentes